Retrospelsfestivalen


Idén om en retrospelsfestival i Malmö växte fram efter ett besök på den fantastiska Retrospelsmässan i Göteborg. En mässa i samma anda är något som vi tycker borde finnas även här i södra Sverige.


År 2014 gick den första Retrospelsfestivalen av stapeln i Malmö. Med två års uppehåll på grund av covid 19-pandemin är vi nu åter tillbaka med en sjunde
Retrospelsfestival!Med detta event vill vi skapa en gemenskap, oavsett om du är hardcore gamer eller bara vill ha en härlig nostalgitripp, här delar vi på kärleken!

Nintendo, Sega, Amiga och Atari är varumärken, konsoler och datorer som många generationer i dag har starkt förknippade barn- och ungdomsminnen med. Vi är många som spenderade timmar framför apparaterna som våra föräldrar sa skulle ge oss fyrkantiga ögon. Några fall av fyrkantiga ögon har inte upptäckts så vitt vi vet, däremot har kärleken, intresset och entusiasmen levt kvar hos många, och särskilt hos oss i arrangörsgruppen.
Retrospelskulturen är fortsatt stark i Sverige och det är ett ypperligt tillfälle att fira den historian och gemenskapen genom Retrospelsfestivalen idag!Vem är vi?


Retrospelsfestivalen är en ekonomisk förening som drivs av sju personer.

Styrelsen består av:

Niclas Ohlsson

Jonas Hrimfei

Joakim Olsson

Robert Johansson

Linnea Hummel

Johan Huang

Lars Persson