Tävlingar

Super Bomberman 2

Den uppskattade tävlingen är tillbaka, den här gången till Super Nintendo. Spräng block och samla på er uppgraderingar för att slå ut de andra deltagarna, men akta er så ni inte bombar upp er själva! Fyra spelare gör upp i varje match och den bästa tar sig vidare till nästa omgång.
Tio olika banor med warp-hål, bunkrar, rullband och andra överraskningar väntar alla bombsugna deltagare.

Balloon Fight

Blås upp dina ballonger och förbered dig på en hisnande resa i skyn! I spelläget Balloon Trip ska du manövrera dig mellan alla blixtar samtidigt som du poppar ballonger och bubblor för poäng. Men akta dig - flyger du in i en blixt så förlorar du, kraschar du i vattnet så slukar antingen havet eller pirayan som lurar på djupet dig. Deltagare med bäst highscore vinner!


Tekken Tag Tournament

Härskaren av Järnnäven ska krönas! De tävlande väljer två slagskämpar var. Om en av karaktärerna blir knockad så är ronden slut, så glöm inte att tagga in så din spelare kan återhämta sig. Den som vinner två ronder i matchen går vidare i turneringen.

SM i Super Nintendo Kunskap

Vem kan mest om vår i särklass bästa 16-bitare?

Författarduon Lindell och Sahlberg är tillbaka på Retrospelsfestivalen med sin populära kunskapstävling om Nintendo i Sverige, och denna gång har bazookasiktet fastnat på Super Nintendo.

Kluriga SNES-frågor som precis som förra gången delas upp mellan en kvalomgång och en scenfinal. Ryktet säger att den regerande mästaren från finalen 2019 är tillbaka och tänker göra sitt yttersta för att även i fortsättningen kunna titulera sig svensk mästare i Nintendo-kunskap!

Välkomna till SM i Nintendo-kunskap (16-bitversionen)!

P.S Det finns en bra bok att läsa på i fram till tävlingen... D.S