Nyheter

2022-10-24 - Schema för aktiviteter på scen

Klockan: 

10:50 RSF Välkomnar

11:00 Stefan Gancer - The History of Sunsoft 

12:00 Gunnar Lindberg Årneby - Nintendo Magasinet

13:00 Martin & Lirod - Super Nintendo i Sverige 

14:00 Per Fhager

15:00 Final i Tekken Tag Tournament

16:00 Martin & Lirod - SM i Nintendo kunskap

17:00 Final i Bomberman

18:00 RSF Tackar för i år. 

2022-10-17 - Spelutvecklare på plats

Bitwave Games

Bitwave Games är en svensk indiespelsstudio och förläggare baserad i Göteborg – det varma hjärtat i ett norra kungariket. Genom att blanda de bästa delarna av det förflutna, nuet och framtiden, är vi på ett uppdrag att skapa högkvalitativa, tillgängliga och roliga videospel som alla kan njuta av. Bitwave Games ställer ut nya Gimmick!: Special Edition och olika spel från Toaplan-serien.

Dominic Ninmark

Dominic Ninmark är en musikkompositör och ljuddesigner för TV-spel. 

Dominic har skrivit musik till bland annat, Blazing Chrome, Mighty Goose, Rival Megagun, och de två kommande spelen Vengeful Guardian: Moonrider och Gravity Circuit. På festivalen visar han upp det kommande spelet Gravity Circuit.

Whykev

Whykev är en independent spelstudio grundad av Kevin Andersson i oktober 2019. Kevin arbetade tidigare hos Zoink Games som level designer och senare som producent av olika spel. Därefter var han med och startade Elden Pixels där han arbetade som programmerare och arbetade på spel till olika plattformar. 

Idag arbetar han solo som utvecklare av spel som är personliga och tillfredsställande för honom.

Kimmsoft

Kimmo Savilampi heter skaparen av kommande spelet 'Aria Disconnect' som är ett 2D Metroidvania i cyberpunk.

The Game Assembly

TGA startade 2008 och är en yrkeshögskola i Malmö som utbildar spelprogrammerare, spelgrafiker, technical artists och spelanimatörer. År 2017 blev skolan utnämnd till näst bästa skolan för spelutvecklare i världen av The Rookies. På Retrospelsfestivalen kan alla besökare testa spel utvecklade av elever från skolan.

Elden Pixels

Studion är baserad på ett gäng nördar som tidigare arbetet på spelstudior som Zoink och Image & Form, men som nu slagit sina huvuden ihop för att skapa spelen de älskar.

Under festivalen har vi nöjet att få testa det purfärska spelet Alwa’s Awakening: The 8-bit Edition, såsom det från början var tänkt att spelas.

2022-10-16 - Mario & Luigi

En glad nyhet för stora och små fans till Super Mario! Han kommer i egen hög person att närvara på Retrospelsfestivalen tillsammans med sin bror Luigi. Kom och ge honom en high five eller ta en selfie med två av världens största och mest ikoniska karaktärer från Nintendo.

2022-10-04 - Vår arkadsektion återvänder till RSF 2022!

Vår arkadsektion återvänder självklart i år också!

Med större lokal krävs det såklart fler maskiner. Därför brassar vi på med en avdelning  på hela 20st olika maskiner. Till vår hjälp har vi Pixel Arcade Malmö som blandar utbudet av olika arkad- och flipperspel.


Alla spel står självklart på freeplay!

2022-10-03 - Föreläsning om Nintendomagasinet

Gunnar Lindberg Årneby var redaktör för den legendariska tidningen Nintendo Magasinet. Han var med och startade tidningen 1990 och anställde profiler som Tobias Bjarneby och Patrick Söderlund. Gunnar fick åka på CES-mässorna där alla stora spelnyheter visades upp. Innan Nintendo Magasinet så arbetade han på leksaksaffären Stor & Liten som ansvarig för Nintendo-avdelningen.


Om detta och mycket mer får vi höra om under hans föreläsning på Retrospelsfestivalen 2022.

2022-09-26 - SM i Nintendokunskap

Vi har väldigt mycket kul att visa er! Just nu så sitter vi och klurar på tävlingarna som ska hållas. Vi kan redan nu tease:a om att SM i Nintendokunskap kommer hållas. Temat för detta året är Super Nintendo i Sverige. Gameshow hosts är som vanligt Martin Lindell och Carl Michael Sahlberg.


Mycket nöje.

2022-08-24 - Bordsbokning

Kostnad (priser exkl moms):

Privatperson - 640:- per bord

Företag - 800:- per bord


Sponsorpaket:

Retro-paketet
- 1-3 bord.
- Logotyp på hemsida.
- Logotyp i tryckt program.
- Utrymme för 1 vepa/banderoll på mässan på väl synliga plats.
- Extra exponering genom presentation på hemsidan.

Pris: 2400:-


Super Retro-paketet
- Logotyp på marknadsföringsmaterial, affischer och flyers.
- 1-5 bord.
- Logotyp på hemsida.
- Logotyp i tryckt program.
- Utrymme för 2 vepor/banderoller på mässan på väl synliga platser.
- Extra exponering genom presentation på hemsidan.

Pris: 4000:-


Super Retro Bros.-paketet

- Logotyp på allt marknadsföringsmaterial, affischer, flyers, banderoll, digitala samt tryckta annonser.
- 1-10 bord på valfri plats.
- Logotyp på hemsida.
- Logotyp i tryckt program.
- Utrymme för 4 vepor/banderoller på mässan på väl synliga platser.
- Extra exponering genom presentation på hemsidan.

Pris: 8000:-

2022-08-24 - Våra sponsorer


Spel & Sånt


Som Sveriges största tvspelsbutik har Spel & Sånt allt man kan behöva till sin samling, gammalt som nytt. Spel och sånt har även skapat sin egna arkadhall "Extraliv". Väl värt ett besök när man har vägarna förbi Norrtälje

Retroplay- Återupplev spelglädjen!


Retroplay.se är en handelsplats för retro Nintendo tv-spel.

Vi återlanserar Nintendo 8-bit, Supernintendo och Nintendo 64 tv-spelskonsoler, spel och tillbehör. Japon.se


Jan är en riktig filur som skapat Japon utifrån sitt genuina intresse för retrospel. De kommer erbjuda mängder av spel, gammalt som nytt!


Nostalgibutiken


Hos Nostalgibutiken kan du hitta det mesta. Saknar du en kabel? Behöver du en skruvmejsel? Behöver du ny kontroll? Retrospel? De har allt!


2022-08-20 - Postern 2022

Nya postern


Poster skapad av Nebez Kassem.
Twitter: @ nabaxo
Instagram @ nabaxo

2022-08-16 - Kvick information


Efter ett pandemiuppehåll är Retrospelsfestivalen tillbaka i Malmö, och det med dunder och brak. Retrospelsfestivalen 2022 äger rum den 29 oktober på Jägersro Center i en 2700 kvadratmeter stor lokal. Det gör att arrangemanget blir det hittills överlägset största för retrospelsentusiaster i Sverige detta decennium.På programmet hittar vi Martin Lindell och Carl Michael Sahlberg som kommer att ta plats på scenen för att prata om deras nya bok Super Nintendo i Sverige. En annan spelkännare som också kommer få scentid för att berätta om sin senaste bok är Stefan Gancer som har släppt The History of Sunsoft: Volume 1 under året. Fler föreläsningar, spelturneringar och annat smått och gott kommer att utannonseras närmare festivalen.